voor een Ethiopische maatschappij
veilig voor vrouw en kind
Home - Activiteiten

Activiteiten

Actuele activiteiten

Gesponsorde 4-daags–van-Nijmegen-loop: Ingrid en Jochem.

Ingrid schrijft:

Ik woon al heel mijn leven in Wijchen en heb van kinds af aan de 4 daagse in Nijmegen van dichtbij meegemaakt. Als klein kind langs de kant, klappen, snoepjes uitdelen en stickers verzamelen.

Toen ik ouder werd, het vieren van de Zomerfeesten, een fantastische feestweek, en als supporter langs de route.. Maar meedoen....dat is er nooit van gekomen tot..

"Mam, ik wil met de 4 daagse meedoen! De avond 4 daagse maar ook de 'grote' 4 Daagse van Nijmegen" zegt Jochem eind 2013. Wat zou het bijzonder zijn, om dit evenement samen mee te maken. De kalender erbij gepakt, het trainingsschema op de site voor beginners bekeken en wandel-blokken gemaakt op de kalender. Bijna 300 km is er getraind, voordat Jochem en ik aan de start verschenen in 2014. Ontspannen genieten, blaar loos, samen met onder andere mijn zus, genoten van 4 fantastische wandeldagen.

Toen we werden gevraagd, om na te denken om sponsors te zoeken voor FSA, hebben we ja gezegd. Een onpartijdige stichting, zonder winstoogmerk, die zich inzet om vrouwen en kinderen in hun waardigheid te herstellen , spreekt ons aan. We gaan ons best doen om sponsors te zoeken zodat we na de 4 Daagse en onze vakantie, een mooi bedrag kunnen doneren. We zijn inmiddels gestart met de voorbereiding, even onhold in verband met een blessure, maar de trainingenweer langzaam aan het oppakken.

groeten,

Jochem en Ingrid Ermers

Jochem en Ingrid steunen?
Ga naar www.fsa-ned.nl/nl/doneren en stort uw sponsorgeld onder vermelding van "JOCHEM".

 

Verslagen pelgrimstocht Jan Ermers van Lissabon naar Santiago

 

Verleden activiteiten

Met donaties van FSA Nederland is het volgende gerealiseerd in Ethiopie:


Acties

Veel kinderen in Ethiopië komen uit dermate arme gezinnen, dat er geen geld is voor eten. Bovendien komt AIDS/ HIV onder kinderen helaas regelmatig voor. Deze kinderen hebben hierdoor een verlaagde weerstand. Om de medicatie te laten aanslaan is het belangrijk goed te eten. Op scholen wordt er, voor diegenen die dit kunnen betalen, tussen de middag geluncht met warm eten. FSA Ethiopia wil graag maaltijden verstrekken voor diegenen, die dit niet kunnen betalen, maar die het juist zo hard nodig hebben. 

FSA Nederland heeft in 2013 FSA Ethiopia financieel ondersteund met een bedrag van €1795 om op twee scholen maaltijden te geven aan 30 kinderen uit arme gezinnen. Deze ‘pilot’ is zeer succesvol gebleken en FSA Nederland breidt dit programma uit in 2014/2015. (zie rubriek “Projectbeschrijving”)

Een maaltijd kost gemiddeld 1 euro per kind per dag. FSA Nederland wil 30 kinderen op 2 verschillende scholen in Addis Abeba op deze wijze steunen, het hele jaar door. Voor 1 kind is ongeveer 130 euro per jaar nodig.

In 2014 gaat FSA Nederland zoals gezegd actief verder met dit project en het inzamelen van geld. Hieronder een  aantal acties, waarmee zij dit willen realiseren.

5 EURO ACTIE

Om ons scholenproject te laten slagen en daarmee 30 kinderen per jaar elke dag een goede maaltijd voor te schotelen, hebben wij een “5 Euro actie” opgezet, waar door middel van het storten van 5 euro per maand elke dag kinderen worden geholpen en het project continuïteit krijgt.

KLEDINGRUIL AVONDEN

Kledingruilavonden: we kennen het fenomeen allemaal wel; te grote of te kleine kleding en miskopen die vaak al lange tijd in de kast liggen. Daarom organiseert FSA kledingruilavonden ten behoeve van de projecten van FSA. Kleding kan onderling naar hartenlust geruild worden en in de tussentijd wordt een goed doel gesteund, doordat we eenkleine bijdrage vragen voor de avond die verzorgd wordt met hapjes en drankjes. De gehele opbrengst komt ten goede aan FSA.

SCHOLENKOPPELING

Momenteel zijn we op diverse plaatsen bezig scholen in Nederland te interesseren voor het werk dat FSA Ethiopia doet op scholen in Ethiopië. We streven naar ’n meer-jaren inzet van scholen hier waar kinderen op de hoogte gebracht worden van de situatie in Ethiopië en gemotiveerd deelnemen aan fondswerving, uiteraard gesteund en aangemoedigd door de staf van de school.

Andere acties die fondsen hebben opgeleverd zijn:


 

FSA-Nederland
Secretariaat
fsaneder@yahoo.com
tel.: 0615576233
FSA-EthiopiŽ
Lettegebriel Hailu
Postbus 54578
Addis Abeda, Ethiopia
letinathan@yahoo.com